fredag 28 augusti 2009

"War on Drugs"

http://www.flamman.se/utrikes.php?id=...http://www.flamman.se/utrikes.php?id=6666

USA's war on drugs drabbar fattiga länder hårt, speciellt sydamerika.

"Men Laura Carlsen är stenhård i sin kritik mot USA-administrationerna som via olika frihandelsavtal och ”krig mot drogerna” försöker påtvinga Mexiko och Centralamerika olika ”planer” i stil med Plan Colombia. De är förevändningar för att via USA:s lagstiftning och handelsavtalens regler och normer lägga under sig strategiska handelsrutter för USA-bolagen samt regionens naturresurser. Kongressen anslog förra året på uppmaning av

Bushadministrationen 1,4 miljarder dollar för en treårsperiod för dessa uppgifter.
– Mexiko varken vinner eller förlorar kriget mot drogerna, för det är ett krig enligt en modell där det inte går att vinna bara för att du skickar ut specialtrupper från armén på gatorna. Det är en misslyckad strategi där våldet trissas upp. Knarkbaronerna vill fortsätta sina ”affärer” men när staten lanserar en väpnad offensiv och arresterar ett antal av dessa i ett land där det inte existerar en väpnad konflikt och i en situation där drogerna utgör en enorm lukrativ marknad som den i USA, frigör den samtidigt farliga krafter"


Jämför med USA's krig mot Bolivia och koka-odlingarna, samtidigt som The Coca Cola Company lagligt importerar just koka-blad till sin välkända dryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar