tisdag 18 augusti 2009

Söka vård?

Jag leker ofta med tanken på sista tiden vad som skulle hända om alla cannabis-brukarna skulle göra på ungefär samma sätt som de homosexuella gjorde för att få stopp på förtrycket mot dem genom att alla ringde in och sjukanmälde sig samma dag, då ändrades lagen om att homosexualitet skulle anses vara en sjukdom. Mycket bra initiativ!
Så vad skulle de göra om precis allihopa organiserade sig och bestämde en dag då alla söker vård för sitt "missbruk" (I laglig mening är allt bruk av illegala droger klassat som missbruk).
Jag menar alla akuterna runt om i landet skulle svämma över, så hur ska de göra då?
Vad skulle resultatet bli?
Det är väl antagligen att hoppas för mycket på att det skulle ske en ändring, förtroendet för vårt rättsväsen, våra myndigheter och politiker är ju lika med minus 0.
Men ändå, det är en kul tanke.

Idag tycker vi det är helt absurdt när man ser tillbaka så tidigt som 1950-talet då man verkligen ansåg homosexualitet som en sjukdom, ja en sjukdom.
Är det inte dags att vi börjar ändra samhällets moderna syn på cannabis? Jag säger moderna för droger som cannabis och magiska svampar är något som betytt väldigt mycket för människans utveckling genom tusentals år, då droger använts för spiritualitet t. ex.
Missbruksproblem av narkotika är också ett modernt påfund, då naturprodukterna inte ens är hälften så starka som dagens förädlade produkter (kokain, heroin tex).
Indianer och andra urinvånare har brukat droger i tusentals år, de har inga direkta missbruksproblem som vi har idag i västvärlden, det är också västerländska kemister som lyckats förädla de naturliga drogerna in absurdum som sedan har skapat problem, inte naturprodukten i sig.
Därför tycker jag det är grymt fel att demonisera Cannabis på detta vis som politikerna gör idag.

Och en fråga till dig folkhälsominister Maria Larsson, för KristDemokraterna, menar du att Gud gjorde fel när han satte denna plantan, Cannabis Sativa på jorden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar